Manga – inspirerade casinospel

21/04/2021

Manga betyder ”nyckfulla bilder” och det är en vanlig term som används för att hänvisa till serier som har sitt ursprung i Japan. I det land där solen kommer från manga är relaterat till både serier och tecknad film. Manga-serier är superpopulära i Japan och runt om i världen, med ämnen som äventyr, affärer, komedi, mysterium, science fiction, sport, spel, romantik, drama och andra.

De bästa spelrelaterade manga spel enligt vår mening är:

  • Kaiji
  • Kakegurui
  • Gamble Fish
  • Akagi

Hur mycket manga betyder för den japanska förlagsindustrin, i termer av vinst, kan ses i följande exempel på årliga mangainkomster i Japan. Enligt All Japan Magazine and Book Publisher’s and Editor’s Association (AJPEA) uppgick den kombinerade landbaserade och digitala försäljningen av mangaindustrin i Japan 2017 till cirka 3,89 miljarder dollar. Wow!

Kaiji

Känd under namnet Tobaku Mokushiroku Kaiji eller ultimata överlevande Kaiji, presenterar denna mangaserie konsten att spela. Kaiji skapades 1996 och bör inte blandas med Kaiju slots spelet, som drivs av Elk Studios.

Huvudpersonen i serien är Kaiji Itō, som fortsätter att försöka fly från skulder. Han lever som en fattig man och spelar med sina grannar och vinner aldrig. Men när han befinner sig i en livshotande situation inser Kaiji att han har en dold spelkapacitet som hjälper honom att komma ur många obehagliga situationer.

Kakegurui

Den fullständiga titeln på den andra mangaserien som involverar spel är Kakegurui – tvångsspelare. Handlingen i Kakegurui är ganska original och presenterar Hyakkaou Private Academy som utbildar barn från rika och inflytelserika familjer i Japan. Dessa barn förväntas bli ledare i framtiden, men de deltar alla i ett mycket farligt spel.

Skolan har ett spelsystem och eleverna satsar mot varandra. De sätter sina egna förmögenheter på spel och står inför ett potentiellt skrämmande resultat. Studenter som inte bidrar med sina skulder blir ”husdjur”. Dessutom får de som misslyckas med att reglera sina skulder till slutet av sina skoldagar Livscheman som påverkar deras karriär och följaktligen hela deras liv.

Allt förändras när Yumeko Jabami, en student med en utomordentlig förmåga att se genom spelbedrägerier, anmäler sig till skolan.

Gamble Fish

Gamble Fish är en annan populär japansk manga som spelas in i veckovisa Shonen-mästare. Här möter du uttrycket tankōbon. Undrar vad det betyder? Här kommer det – tankōbon är den japanska termen som ofta hänvisas till enskilda volymer av en enda manga. Med andra ord är det en bok som inte ingår i en serie.

När det gäller Gamble Fish följer historien en 14-årig pojke som heter Tomu Shirasagi, en son till den ökända trickster Yumeichirou Shirasagi. Pojken går på den berömda Shishidou Academy där han snabbt inser att han inte är en vanlig ung man. Tomu upptäcker att han är en expertkonstnär som håller på att avslöja akademiens mörkare sida.

Akagi

Akagi: Yami ni Oritatta Tensai, bokstavligen översatt som Akagi: Geniet som sjönk ner i mörkret, är vår fjärde spelrelaterade mangaserie. Det publicerades först 1991 och blev senare extremt populärt. Berättelsens huvudperson är Shigeru Akagi, som övervinner en yakuzamedlem i ett spel som heter mahjong.

Om du inte visste det, är mahjong ett kakelbaserat spel som har sitt ursprung i Kina. Och så, efter att ha besegrat en annan yakuza-medlem som är välkänd i mahjong, försvinner Akagi och blir en legend. Och sedan återvänder han plötsligt en dag för att spela det sista spelet mot sin ultimata rival, Iwao Washizu, den inofficiella kungen i den japanska underjorden.